Gigantul petrolier rus Lukoil se pregateste pentru o restructurare a sectorului sau de rafinare, compania rusa precizand ca intentioneaza sa foloseasca in acest sens experienta partenerului sau strategic, ConocoPhilips, conform paginii electronice al cotidianului Kommersant citata de NewsIn. Analistii afirma ca Lukoil ar putea inlocui echipa din administrare din Europa cu manageri provenind din staff-ul grupului petrolier american, relateaza Kommersant.

Presedintele Lukoil, Vagit Alekperov, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca grupul pe care il conduce se pregateste de restructurare. Compania planuieste sa isi restructureze divizia de rafinare, fiind luate in calcul si achizitionarea de noi active din strainatate. Lukoil nu a precizat insa daca analizeaza posibilitatea crearii unei noi companii ce ar administra toate activitatile de rafinare din strainatate.

Purtatorul de cuvant al Lukoil a precizat ca grupul rusesc isi va trimite reprezentanti in strainatate, la rafinariile ConocoPhilips, pentru a invata din experienta acestora. Lukoil detine benzinarii in 20 de tari si trei rafinarii in Bulgaria, Romania si Ucraina, cu o capacitate totala de 16,7 milioane tone metrice. Vice-presedintele Lukoil, Vladimir Nekrasov este momentan seful diviziei de rafinare, atat din Rusia si din strainatate. Lukoil a dezmintit informatiile conform carora Nekrasov va fi concediat ca urmare a acestei operatiuni de restructurare.

Analistii au atras atentia ca in ultima vreme Lukoil a angajat tot mai multi manageri occidentali. Compania ar putea sa prefere ca inlocuiasca managementul sectorului de rafinare din strainatate, format din rusi, cu manageri provenind din staff-ul ConocoPhilips, sunt de parere expertii pietei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri