Compania aeriana British Airwys Plc. a anuntat vineri ca va mari taxele suplimentare pentru zborurile de cursa lunga, la patru luni dupa ce le redusese, din cauza cresterii preturilor la petrol din ultimele saptamani, potrivit NewsIn.

Incepand din data de 2 mai, valoarea taxei de combustibil pentru cursele care dureaza mai puti de noua ore va creste cu 10%, la 33 de lire sterline ( 66 de dolari) pentru fiecare zbor. Pentru zborurile mai lungi de noua ore suprataxa pentru combustibil va creste cu 8,6%, la 38 de lire sterline, a anuntat British Airways.

"Costul combustibilului a crescut semnificativ in ultimele saptamani. Din pacate, nu prea avem de ales decat sa compensam aceste costuri prin marirea pretului biletelor", a a spus directorul departamentului comercial al companiei, Robert Boyle

British Airways a spus ca se asteapta sa sa cheltuiasca peste doua miliarde de lire sterline pentru combustibil in anul financiar curent, care se va incheia in luna martie a anului 2008.

British Airways a spus ca taxele suplimentare reprezinta " cea mai transparenta alegere fata de clientii nostri si ne permite sa echilibram pretul total al biletelor in mod corect fata de clienti, fie ca reducem sau crestem suprataxele pentru combustibil"

In ianuarie, British Airways a redus suprataxa pentru zborurile de cursa lunga mai scurte de noua ore la 30 de lire sterline fata de pretul initial de 35.

Compania Virgin Atlantic a marit luna aceasta taxele suplimentare de combustibil pentru cele doua curse lungi ale sale la 34 si respectiv 38 de lire sterline
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri