Agentia de rating Moody\'s este de parere ca finantele publice franceze nu vor inregistra imbunatatiri substantiale sub presedintia lui Nicolas Sarkozy chiar daca reformele planificate ar putea majora potentialul de crestere economica
Moody's Investor Services a declarat ca reformele vor duce la cresterea participarii pe piata muncii si vor incuraja inovatiile, mai ales daca se ia in considerare faptul ca mediul economic european sustine aceste activitati.

Acest lucru ar putea ajuta Franta sa isi majoreze potentialul de crestere economica pentru a contracara efectele unei imbatraniri a populatiei, putand avea drept rezultat imbunatatirea datoriei franceze, a afirmat Moody's, fara a face insa nicio referire la ratingul de tara.

"Noul presedinte pare a fi mai interesat de necesitatea reducerii cheltuilelilor publice decat de reducerea datoriilor, deoarece crede ca presiunile cauzate de taxe sunt prea mari", a precizat Moody's potrivit NewsIn. "Finantele publice vor ramane doar o variabila ajustabila si nu un etalon al progresului reformelor", a declarat Moody's. Acest lucru ar putea duce chiar la tensiuni cu partenerii Frantei din cadrul Uniunii Europene si cu Comisia Europeana, care monitorizeaza bugetele nationale din cele 27 de state membre.

O alta posibila "sursa de tensiune va fi pozitia Frantei in ceea ce priveste interventionismul si politica fiscala, care ar putea sau nu sa fie conform cerintelor Pactului de crestere si stabilitate", reiesed in analiza Moody's Investor Services.

Datoria Frantei a depasit plafonul de referinta de 60% din produsul intern brut (PIB) in fiecare an incepand cu anul 2003. Analistii pietei financiare au sugerat ca noul guvern francez se va concentra pe aplicarea principalelor reforme anuntare de Sarkozy in timpul campaniei electorale, si nu pe reducerea datoriilor, utilizand politica fiscala pentru a "indulci" masurile care altfel ar putea provoca proteste sindicale.

Moody's a adaugat ca Sarkozy si guvernul sau vor folosi pe cat posibil negocierile pentru a putea aplica cu succes aceste reforme, pragmatismul fiind o caracteristica a strategiei noului guvern.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri