Veniturile generate de produsele cu consum eficient de energie si avantajoase din punct de vedere ecologic din portofoliul General Electric au crescut vertiginos, depasind valoarea de 12 miliarde dolari in 2006, ceea ce reprezinta o crestere de 20% fata de 2005, in timp ce valoarea comenzilor inca neacoperite a crescut la 50 miliarde dolari.
“Aceste venituri si comenzi extraordinare reprezinta prima recompensa pentru alinierea directa a portofoliului nostru de produse la necesitatile clientilor nostri si la tendintele de evolutie, dar si "dublarea" investitiilor noastre in tehnologii si inovatii de varf,” a declarat Jeff Immelt, presedinte si CEO al GE. “Ecomagination creste mai presus de asteptarile noastre, evoluand intr-o initiativa de vanzari complet diferita fata de tot ce am vazut in 25 de ani la GE.”

Lansata in mai 2005, ecomagination reprezinta decizia GE de a crea si construi tehnologii inovatoare care sa ajute clientii sa faca fata mai bine necesitatilor lor de natura ecologica si financiara, ajutand in acelasi timp GE sa creasca. Un raport emis astazi reprezinta a doua declaratie anuala referitoare la modul in care functioneaza aceasta strategie pentru GE, pentru clientii si investitorii sai.

Mai exact, GE a realizat progrese in domeniul fiecareia dintre deciziile sale din cadrul initiativei ecomagination, in 2006. GE a investit anul trecut 900 milioane dolari in eforturile de cercetare si dezvoltare a unor tehnologii mai ecologice, apropiindu-se de obiectivul sau anual de 1,5 miliarde dolari pana in 2010. De asemenea, GE a crescut numarul de produse certificate ecomagination cu 50% in cursul anului trecut - ajungand de la 30 la 45 de asemenea produse.

Tot in 2006, GE a raportat 12 miliarde dolari in venituri generate de produse si servicii ecomagination in 2006, un reper clar pe traseul sau catre obiectivul de 20 miliarde dolari pentru 2010.

Emisiile GHG produse de operatiunile GE anul trecut au fost reduse cu aproximativ 4% fata de nivelul din 2004. Intensitatea GHG si a consumului de energie s-au redus cu 21% si respectiv 22% fata de 2004. GE a luat decizia de a-si reduce emisiile GHG cu 1% pana in 2012, de a reduce intensitatea emisiilor sale de GHG cu 30% pana in 2008 si de a imbunatati eficienta consumului de energie cu 30% pana la sfarsitul lui 2012. Aproximativ 5 000 proiecte globale sunt in curs de derulare si au generat deja o reducere a emisiilor de GHG cu peste 300 000 tone - ceea ce echivaleaza cu scoaterea a peste 50 000 automobile de pe soselele lumii. Economiile realizate de companie in materie de costuri pentru energie se ridica pana in prezent la suma de aproximativ 70 milioane dolari.

Europa de Sud-Est este o regiune de dezvoltare foarte importanta pentru GE si pentru evolutia companiei in viitor. In acelasi timp aceasta reprezinta o regiune unde tehnologiile GE sunt imperative pentru a asigura dezvoltarea la adevarata valoare si capacitate. Domenii precum energia regenerabila sau tehnologiile pentru transport sunt doar cateva in care GE isi poate pune la dispozitie experienta acumulata de-a lungul timpului pentru a contribui la rezolvarea unor probleme specifice regiunii Europa de Sud-Est,” a declarat Dan Ionescu, GE Regional Executive pentru Europa de Sud-Est.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri