Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), responsabila cu activitatile bancare comerciale ale UniCredit in Europa centrala si de est, a semnat joi un acord de cumparare a aproximativ 95% din capitalul in actiuni al Ukrsotsbank (USB) de la grupul de investitori reprezentat de Interpipe, spune UniCredit.

Achizitia USB va consolida prezenta grupului bancar italian in Ucraina, candva una dintre pietele cu cea mai rapida dezvoltare din regiune, unde UniCredit este deja prezent prin subsidiarele HVB Ucraina si UniCredit Bank Ltd, potrivit comunicatului companiei.

Aceasta tranzactie este un pas important pe care il face grupul UniCredit pentru consolidarea pozitiei sale in zona tarilor din Europa centrala si de est si din Comunitatea Statelor Independente, dupa achizitionarea ATF Bank din Kazahstan.

Pretul de cumparare al actiunilor USB este de 2,07 miliarde dolari (1,520 miliarde euro), la care se adauga o suma egala cu recenta majorare de capital, estimata la aproximativ 130 milioane dolari, respectiv 95 milioane euro, care va fi subscrisa pentru actualii actionari ai USB inainte de finalizarea tranzactiei.

Tranzactia se va incheia in ultimul trimestru din 2007, iar pretul de cumparare va fi ajustat in conformitate cu valoarea neta a activelor USB. Tranzactia va fi finantata integral din resursele Bank Austria Creditanstalt.

Consilierii financiari ai BA-CA au fost Credit Suisse si UniCredit Markets & Investment Banking, iar consilierul juridic al acestei tranzactii a fost Allen & Overy.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri