Pretul painii din Germania va suferi cresteri importante, ca urmare a scumpirii semnificative a graului in ultimele luni, a declarat marti seful asociatiei germane a industriei de panificatie ZBD, citat de Reuters.
Brutarii au fost afectati si de cresterea pretului la unt, dupa ce fermierii au anuntat luna trecuta o serie de scumpiri, a spus presedintele ZBD, Peter Becker.

Pretul painii obisnuite ar putea creste cu aproximativ 5%, iar pretul produselor cu un continut ridicat de unt, cum ar fi croissant-urile si prajiturile, cu pana la 15%.

Producatorii vor fi nevoiti sa transfere catre consumatori cresterea cheltuieililor cu faina, a mai spus acesta.

Pretul graului din Germania si din alte tari europene a explodat in ultimele saptamani, ca urmare a recoltelor slabe si a ingrijorarii cu privire la aprovizionarea restransa la nivel mondial.

Pe cea mai mare piata de cereale din Hamburg, graul standard pentru panificatie se vindea marti cu 271 euro/tona, fata de 172 euro/tona la inceputul lunii iunie si de 142 euro/tona in septembrie 2006.
Concurenta dintre magazinele germane cu preturi reduse a determinat comerciantiii sa refuze o crestere suplimentara a preturilor de desfacere, motiv pentru care industria de procesare a alimentelor a fost fortata sa suporte costurile suplimentare.

In aceasta saptamana, insa, lantul de supermarketuri Aldi, unul dintre cele mai mari magazine cu preturi reduse, cu o capacitate enorma de desfacere, a cumparat spatiu publicitar in ziarele germane pentru a-i anunta pe clienti ca vor trebui sa majoreze preturile din cauza scumpirii materiilor prime.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri