Profitul net al companiei de transferuri de bani Western Union a scazut cu 16% in al treilea trimestru al lui 2007 fata de perioada similara a anului trecut, pana la 216,3 milioane dolari, arata raportul financiar al companiei.

Profitul net obtinut de companie in al treilea trimestru din 2006 a fost de 258,1 milioane dolari. Tot in intervalul iulie-septembrie 2007, profitul operational al Western Union a scazut cu 2%, pana la 330,1 milioane dolari, de la 337,1 milioane in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile totale ale companiei au urcat cu 10% in trimestrul III, pana la 1,257 miliarde dolari, in special pe fondul unui avans cu 10% al veniturilor din afacerea de tranzactii intre consumatori, pana la 1,1 miliarde dolari, care a inregistrat o evolutie pozitiva in special pe pietele externe ale companiei americane.

Castigul pe actiune al Western Union s-a diminuat, din iulie pana in septembrie 2007 cu 18%, pana la 0,28 dolari pe actiune. Pe parcursul celui de-al treilea trimestru, compania a rascumparat 15,3 milioane de actiuni in valoare de 300 milioane dolari, la un cost mediu de 19,59 dolari pe actiune. Compania mai poate rascumpara inca actiuni in valoare de 400 milioane dolari, potrivit planului aprobat de actionari, se mai arata in raportul companiei.

In primele noua luni ale anului, profitul net al companiei a scazut cu 12% fata de aceeasi perioada a anului precedent, pana la 614 milioane dolari. Veniturile in acelasi interval au urcat cu 9%, pana la 3,59 miliarde dolari. Castigurile pe actiune dupa primele noua luni ale anului au fost de 0,79 dolari pe actiune, in scadere cu 13% fata de acelasi interval al anului trecut.

Activele Western Union insumau 5,685 miliarde dolari la sfarsitul lunii septembrie a acestui an, fata de 5,321 miliarde dolari in primele noua luni ale anului trecut.

Pe baza rezultatelor financiare dupa primele noua luni din 2007 si luand in considerare tendintele actuale pentru evolutia afacerii, Western Union se asteapta la o crestere anuala a veniturilor de 10% in 2007 fata de 2006 si la un castig pe actiune intre 1,09 si 1,11 dolari pe actiune, mai arata raportul companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri