O copie a celebrului document Magna Carta, datand din 1297, a fost vanduta pentru 21,3 milioane de dolari prin intermediul casei de licitatii Sotheby’s din New York, relateaza Bloomberg.
Cumparatorul copiei celui mai important document al Marii Britanii, Declaratia Drepturilor Omului, este David Rubenstein, cofondator al companiei private de investitii Carlyle Group, fond care administreaza peste 76 miliarde de dolari.

Rubenstein a declarat ca va pune manuscrisul la dispozitia Arhivelor Nationale ale Washington-ului, unde declaratia a fost expusa pana recent. “Cred ca este un document pe care lumea trebuie sa il vada”, a afirmat acesta.

Redat in latina medievala, documentul contine o pagina cu aproximativ 25.000 de cuvinte, evaluat intre 20 si 30 milioane de dolari inaintea licitatiei propriu-zise. Acesta este una din cele 17 versiuni ramasa ale Magna Carta din secolul 13, purtand pecetea regelui Edward I al Marii britanii. Documentul original dateaza din 1215, fiind semnat de bunicul lui Edward I, regele John.

Copia documentului Magna Carta a fost vanduta de catre Fundatia Perot, fondata de miliardarul Ross Perot. Banii castigati vor fi utilizati in cercetari medicale si ajutorarea veteranilor de razboi si a familiilor acestora.

Perot a achizitionat manuscrisul in 1983 de la familia Brudenell, detinatori ai copiei de mai bine de 50 de ani. Tranzactia a fost evaluata la 1,5 milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri