Banca Chineza de Dezvoltare, detinuta de stat, a decis sa nu cumpere actiuni in valoare de doua miliarde de dolari in Citigroup Inc, cea mai mare banca din SUA, determinand-o pe aceasta sa caute alte surse pentru sporirea capitalului, scrie Wall Street Journal, citat de Reuters.
Ziarul, care citeaza surse avizate, scrie ca opozitia unor inalti responsabili ai guvernul chinez a aparut in cursul weekend-ului, insa motivul deciziei este necunoscut.

Purtatorii de cuvant al Citigroup, Richard Tesvich in Hong Kong, si Michael Hanretta in New York, au refuzat sa faca comentarii.

Reprezentantii Bancii Chineze de Dezvoltare nu au putut fi contactati pentru declaratii.

Se asteapta ca Citigroup, ce a fost afectata de criza creditelor, sa anunte marti o pierdere in trimestrul al patrulea, prima de la fondarea grupului de catre Sanford "Sandy" Weill, in 1998.

S-ar putea de asemenea ca Citigroup sa anunte reduceri de personal, urmarind reducerea costurilor pe fondul dificultatilor de pe piata.

Articolele aparute in presa vorbesc depre o posibila reducere de 17.000 pana la 30.000 locuri de munca.

O sursa a declarat ca Citigroup ar putea anunta ca si-a asigurat capital, intre 8 si 14 miliarde de dolari, din zone precum Orientul Mijlociu.

Chiar si fara acordul cu China, Citigroup ar putea acumula zece miliarde de dolari, potrivit Wall Street Journal, care citeaza surse avizate.

Printul saudit, Alwaleed bin Talal, cel mai mare investitor individual al Citigroup, se numara printre cei care vor injecta capital, scrie WSJ.

O sursa avizata din Banca Chineza de Dezvoltare, a declarat pentru Reuters ca Citigroup si banca chineza au purtat discutii pentru o posibila injectie de capital din partea institutiei controlate de guvernul de la Beijing.

Investitorii din Orientul Mijlociu si Asia au ajutat bancile occidentale in ultimele luni, cumparand pachete de actiuni in valoare de milioane de dolari.
In noiembrie 2007, Autoritatea de Investitii din Abu Dhabi a investit 7,5 miliarde dolari in Citigroup.

In decembrie, noul fond suveran de investitii din China, China Investment Corp Ltd, a achizitionat o participatie de cinci miliarde de dolari in Morgan Stanley.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri