Voturile francezilor si olandezilor au costat euro 10 la suta
Fata de vinerea trecuta, inainte de respingerea Constitutiei europene de catre francezi si olandezi, euro a scazut in fata leului cu 14 unitati. In timp ce dolarul a cistigat peste 400 de unitati.

Totusi, ieri, atit euro, cit si dolarul au scazut in fata leului. Euro - din coincidenta, cu 14 unitati, in timp ce dolarul a cazut cu 77 de lei. Motivul, ieri pe piata romaneasca s-a vindut mai multa valuta decit s-a cumparat. Tranzactiile s-au efectuat in euro, iar banca centrala a stabilit pentru dolar un curs calculat in functie de paritatile de pe piata internationala la ora prinzului si cursul euro de pe piata interbancara de la finele zilei. Dar ce s-a intimplat ieri pe pietele internationale cu euro si dolarul?

Dimineata, euro a scazut in fata dolarului - pe piata americana, apoi a inceput sa creasca pe bursele din Europa si Asia. Cu un euro se puteau cumpara ieri 1,2260 dolari, fata de cotatiile de 1,25 inaintea referendumului asupra Constitutiei din Franta. Comparativ cu luna martie, euro a pierdut 10%.
Insa analistii economici spun ca, cel putin pentru perioada imediat urmatoare, perspectivele euro nu sint chiar atit de sobre. Dovada: dupa inchiderea bursei americane, euro a crescut in fata dolarului cu 0,6% la Londra si Singapore. Explicatia: pe moment, moneda europeana parea alternativa cea mai buna dintre doua rele.

Pentru ca increderea investitorilor in economia americana, deci implicit in dolar, este pusa sub semnul intrebarii. Analistii se asteapta ca datele ce vor fi publicate azi despre numarul de locuri de munca din SUA sa indice o majorare a somajului. Prin urmare, investitorii incearca sa scape de dolari, orientindu-se catre euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri