Pretul petrolului a inceput saptamana intr-o atmosfera de stabilitate la bursele electronice din Asia, pe fondul persistentei temerilor legate de posibilitatea ca economia americana sa intre in recesiune, lucru care ar afecta cererea de hidrocarburi, informeaza NewsIn, citand AFP.
In schimburile matinale, barilul de petrol "light sweet crude", cu livrare in martie, a scazut cu trei centi, la 88,93 dolari pe baril, fata de nivelul de 88,96 dolari pe baril atins vineri la New York.

Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in martie, s-a scumpit cu doi centi, la 89,46 dolari barilul.
Reunita vineri la Viena, Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a decis sa nu modifice nivelul productiei, pentru a avea timp sa analizeze riscurile unei eventuale recesiuni a economiei americane.

Petrolul s-a ieftinit la sfarsitul saptamanii trecute la New York cu 2,79 dolari, din cauza datelor ce au aratat o contractie a pietei muncii din Statele Unite ale Americii, care ar putea duce la o scadere a ritmului de crestere economica si implicit la reducerea cererii de petrol.

Economia americana a inregistrat o reducere a numarului de slujbe (17.000) pentru prima data din luna august 2003.

O deterioare a pietei muncii se traduce printr-o reducere a veniturilor, si, in conluzie, a consumului, acesta din urma reprezentand principalul motor al cresterii economice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri