Grupul rus Gazprom s-a declarat luni gata sa examineze posibilitatea de a participa la proiectul gazoductului Nabucco, destinat sa aprovizioneze Europa Centrala si Occidentala cu gaz din Asia Centrala, a anuntat purtatorul sau de cuvant, Serghei Kuprianov, scrie AFP, citat de NewsIn.
"Daca exista asemenea propuneri, le vom examina", a declarat el postului de radio Ecoul Moscovei.
Pentru moment, dintre tarile care participa la acest proiect, niciuna nu este capabila sa furnizeze volumele de gaz "necesare pentru ca proiectul sa fie rentabil", adica 20-30 de miliarde de metri cubi pe an, a remarcat el.

Exista voci in Comisia Europeana care spun ca acest proiect nu se poate realiza fara Gazprom, a afirmat el.
Nabucco prevede constructia unui gazoduct de 3.300 de kilometri pentru a transporta gaz provenind din Orientul Mijlociu si Asia spre Uniunea Europeana, trecand prin Turcia si sud-estul Europei, pentru a reduce dependenta europenilor fata de importurile din Rusia.

La Nabucco, care va lega din 2012 Marea Caspica de Uniunea Europeana, pentru a reduce dependenta UE fata de gazul rus, participa, pe langa RWE, grupul austriac OMV si societatile nationale Botas (Turcia), Bulgargaz (Bulgaria), MOL (Ungaria) si Transgaz (Romania).

Gazprom sustine la randul sau un proiect concurent numit South Stream.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri