Reprezentanti ai ArcelorMittal, grupul siderurgic detinut de Lakshmi Mittal, s-au intalnit miercuri cu ministrul bulgar al economiei Petar Dimitrov pentru a negocia posibila achizitionare a grupului siderurgic bulgar Kremikovti, informeaza novinite.com, citat de NewsIn.
"Suntem pregatiti pentru a face fata situatiei de la Kremikovti si pentru a gasi un mod de a rezolva problemele grupului", a declarat unul dintre reprezentantii lui Lakshmi Mittal dupa intalnire.

Acesta a precizat insa ca nu a fost semnat niciun acord pana in prezent.

ArcelorMittal este unul dintre clientii cheie in ce priveste achizitionarea participatiei de 71% din Kremikovti, cel mai mare grup siderurgic bulgar, detinut in prezent de fratele mai mic al lui Lakshmi Mittal, Pramod Mittal.

Bulgaria a vandut o participatie de 71% din Kremikovti catre Bulgarian Finmetals Group in 1999 pentru 1 dolar, grupul preluand datoriile de 420 milioane dolari catre stat si furnizori.

La jumatatea anului 2005, Global Steel Holding Ltd. (GSHL), detinuta de Pramod Mittal, a cumparat Finmetals si a preluat controlul grupului, ce are 8.000 de angajati.

Compania nu a reusit sa implementeze ambitiosul plan de restructurare, anuntand ca este in cautarea unui investitor strategic, dupa ce a acumulat datorii ce se ridicau la 1,67 miliarde leva (1,14 miliarde dolari) la sfarsitul lui 2007.

Problemele de management si intarzierile salariale, precum si investitiile nereusite in programele de mediu, au condus la proteste din partea muncitorilor grupului.

Guvernul bulgar, ce detine 25% din Kremikovti, va cere cumparatorilor sa garanteze ca vor mentine compania operationala.

Compania Kremikovti, cu sediul in apropiere de Sofia, contabilizeaza 10% din exporturile Bulgariei, si asigura indirect veniturile a 100.000 de oameni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri