Prim-ministrul italian ales, Silvio Berlusconi, nu exclude reluarea negocierilor intrerupte in noiembrie 2007 cu grupul aerian rus Aeroflot privind posibila preluare a companiei de stat italiene Alitalia, potrivit publicatiei RIA Novosti, citata de NewsIn.
"Toate optiunile sunt luate in considerare atata timp cat Alitalia ramane compania nationala aeriana si deciziile sunt luate in Italia", a declarat Berlusconi inaintea unei intalniri cu presedintele rus Vladimir Putin, in Sardinia.

Putin, ce se afla in ultimele saptamani ale mandatului in functia de presedinte, a sosit joi in Sardinia pentru a se intalni cu Berlusconi.

In timpul celui de-al doilea mandat al miliardarului italian in functia de prim-ministru, in perioada 2001-2006, cei doi s-au intalnit de mai multe ori, Berlusconi fiind considerat aliatul cheie al lui Putin in Europa.

Pierderile Alitalia in 2006 au fost de 380 milioane euro (604 milioane dolari).

Investitorul strategic pe care il cauta autoritatile italiene va trebui sa implementeze un plan de salvare a companiei Alitalia.
In timpul licitatiei de cumparare a pachetului de actiuni in Alitalia, fosta conducere a companiei a preferat oferta grupului Air France-KLM, insa in martie negocierile au fost suspendate.

Mass-media italiana a speculat ca odata cu intoarcerea lui Berlusconi la conducerea guvernului, discutiile ar putea fi reluate.
Aeroflot nu a putut fi contactata pentru declaratii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri