Allianz, cea mai mare companie de asigurari din Europa, a afisat deprecieri ale activelor in valoare de 900 milioane euro in primul trimestru si a anuntat ca actuala criza ar putea afecta obiectivele pe termen mediu.
Pierderile ce au afectat Dresdner Bank sunt duble fata de cele anuntate de directorul financiar Allianz, Helmut Perlet, la inceputul acestui an, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Recentele deprecieri ale activelor aduc cifra pierderilor inregistrate de Dresdner Bank in urma crizei financiare la aproximativ 2,5 miliarde euro.

Allianz a anuntat ca obiectivele pe termen mediu, desi inca fezabile, vor fi cu atat mai greu de atins cu cat criza financiara dureaza mai mult. Asiguratorul tinteste sa majoreze, in medie, profitul operational cu 10% in 2008 si 2009.

In februarie, grupul a afisat un profit net record, de aproape 8 miliarde euro pentru 2007.

Grupul german a anuntat ca in primul trimestru profitul net se va cifra la aproximativ 1,1 miliarde euro si profitul operational la 1,8 miliarde euro.

Allianz urmareste in prezent o impartire a Dresdner Bank, masura ce ar inlesni vanzarea grupului bancar de investitii neprofitabil Dresdner Kleinwort, ce a cauzat, in mare parte problemele ce au determinat deprecierea activelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri