Directorul general al Oracle, Larry J. Ellison, a inregistrat anul trecut cele mai mari venituri din randul managerilor din Statele Unite ale Americii, cu un castig de 183 milioane dolari.
Sefii celor mai mari 500 de companii americane au incasat in total 6,4 miliarde dolari, cu 15% mai putin decat in 2006, potrivit Forbes.

Seful Oracle, Larry J. Ellison, s-a situat pe primul loc in topul celor mai bine platiti directori generali in 2007. Ellison a primit un salariu de un milion de dolari, la care s-au adaugat 182 de milioane de dolari din exercitarea unor optiuni legate de actiuni.

Urmatorii trei cei mai bine platiti manageri sunt Frederic M. Poses (127 de milioane de dolari), manager la producatorul de instalatii Trane, Aubrey K. McClendon (117 milioane dolari), de la producatorul de gaze naturale Chesapeake Energy, Angelo R. Mozilo (103 milioane de dolari) de la compania de credite ipotecare Countrywide Financial.

Locul cinci este ocupat de Howard D. Schultz (99 milioane dolari), seful lantului de cafenele Starbucks.

Directorul general al Amazon, Jeffrey P. Bezos, ramane cel mai eficient director din clasamentul Forbes, deoarece in ultimii sase ani a castigat doar un milion de dolari anual, in timp ce oferit actionarilor un castig de 32%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri