Compania braziliana de petrol si gaze naturale detinuta de stat, Petrobras, a devenit cea de-a treia "cea mai valoroasa" companie din cele doua Americi, depasind Microsoft, potrivit firmei de consultanta Economatica, conform NewsIn.
Conform pretului rezervelor de petrol de la sfarsitul saptamanii trecute, valoarea de piata a Petrobras a fost estimata la 287,2 miliarde dolari (184 miliarde euro), fata de cea a Microsoft, de 279,3 miliarde dolari (178,9 miliarde euro).

Potrivit Economatica, actiunile Petrobras au crescut peste 110%, iar cele ale Microsoft au scazut cu 3,5% in ultimul an.

Gigantul petrolier american Exxon Mobil s-a aflat in fruntea clasamentului Economatica ca cea mai mare companie de pe continentul american, cu o valoare de piata de 489 miliarde dolari (313,2 miliarde euro), urmata de General Electric cu 320 miliarde dolari (205 miliarde euro).

Pe langa Petrobras, pe lista s-au mai aflat si alte companii din America Latina, precum grupul minier brazilian Vale si compania mexicana de telecomunicatii America Movil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri