Mai multe companii si-au programat investitii in total de peste 100 milioane de euro in urmatorii cativa ani pentru construirea unor porturi pentru yahturi pe coasta bulgareasca a Marii Negre, potrivit datelor facute publice in cadrul unei conferinte pe teme de profil si citate de Dnevnik.
In momentul de fata, echipajele ambarcatiunilor isi pot andoca yahturile doar in porturile din Balcik, Sozopol, Nesebar dar si in statiunile Sunny Beach, Nisipurile de Aur si Sveti Vlas. In paralel, noile porturi vor fi construite, potrivit planurilor investitorilor, in locatii precum Nesebar, Sozopol, Tsarevo si Ahtopol, anunta NewsIn.

Reprezentantii companiei Hypo Alpe Adria Leasing au declarat ca au ajuns deja la mai multe acorduri de finantare pentru trei noi porturi de yahturi si se afla deja in discutii cu alte patru companii interesate de asemenea proiecte.

Unul dintre proiectele aprobate este cel al companiei Yachting BG, unul dintre cei mai mari importatori de barci din Bulgaria, si al partenerul sau de afaceri italian, Azimuth Group. Noul port din Nesebar, care are prevazuta o capacitate de 300 de locuri, urmeaza sa fie finalizat in 2009.

Totodata, portul din Szopol, cu o capacitate de 200 de locuri pentru yahturi, urmeaza sa fie la randul lui marit pentru a i se dubla capacitatea. In plus, in zona urmeaza a fi construit un hotel, apartamente, centre spa si un centru de conferinte. Si portul existent din Balcik isi va dubla capacitatea, potrivit organizatorilor conferintei.

Hypo Alpe Adria Leasing estimeaza ca vanzari locale de yahturi s-au ridicat anul trecut la 60 milioane de euro, iar aceasta cifra este de asteptat sa se dubleze si sa ajunga la 120 milioane de euro in 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri