Lantul german de magazine, Metro Cash&Carry si-a programat investitii de 150 milioane de leva (aproximativ 75 milioane de euro) pentru deschiderea a trei noi magazine pe piata din Bulgaria, declaratiile fiind facute cu ocazia relansari unui hipermarket in Varna, potrivit publicatiei Dnevnik.
Managerul general al companiei, Willi Beisheim, a spus ca prin remodelarea magazinului din Varna acesta indeplineste toate standardele relevante ale UE, iar in momentul de fata Metro se afla in proces de renovare a unui alt magazin din Sofia.

Potrivit lui Beisheim, investitia in modernizarea magazinului din Varna, care dispune de o suprafata de 10.250 mp si include peste 8.000 mp spatiu de vanzare si un depozot frigorific de 600 mp, s-a ridicat la 6,4 milioane de leva (aproximativ 3,2 milioane de euro).

Reprezentantii companiei au mai declarat ca lucrarile la primul, din cele trei noi magazine anuntate, au fost deja demarate in Plevna. Noul centru comercial va presupune o investitie de peste 30 milioane de leva (circa 15 milioane de euro) si se va intinde pe o suprafata de doua hectare. Hipermarketul va dispune de o suprafata construita de 7.000 mp, dar si de 400 de locuri de parcare.

In plus, retailerul va demara lucrarile pentru un nou magazin la sfarsitul acestei luni in Plovdiv, iar in privinta celui de-al treilea centru comercial, oficialii companiei nu au oferit deocamdata mai multe detalii referitoare la locatie.

Ultimul hipermarket al retelei a fost deschis in Veliko Tarnovo, iar pana in prezent Metro a deschis pe piata din Bulgaria noua magazine. In anul 2007, vanzarile grupului Metro au atins cifra de 64,3 miliarde euro. Compania numara peste 280.000 de angajati si opereaza in aproximativ 2.200 de locatii din 31 de tari.

Retailerul este prezent si pe piata din Romania printr-o retea de magazine care numara 23 de centre de distributie: in Bucuresti - 4 centre (Militari, Voluntari, Berceni si Baneasa), in Brasov, Constanta si Timisoara cate 2 centre, si cate un centru in fiecare din urmatoarele orase: Cluj, Bacau, Iasi, Craiova, Baia Mare, Galati, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Suceava, Pitesti, Tg. Mures si Arad.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri