Economia mondiala se confrunta cu riscul unei incetiniri accentuate, a estimat luni Banca Reglementarilor Internationale (BRI), criticand sever sectorul financiar si guvernele pentru imprudenta de care au dat dovada in criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, scrie AFP, citat de NewsIn.
"Turbulentele actuale din principalele piete financiare sunt fara precedent", precizeaza BRI in cadrul raportului anual pentru 2007/2008.

Riscul recesiunii in Statele Unite si cresterea accentuata a preturilor "duc la ideea ca economia mondiala s-ar putea afla intr-un moment de rascruce", a subliniat "banca centrala a bancilor centrale".

"Daca se estimeaza o anume incetinire a cresterii economice mondiale, exista o mare incertitudine legata de gravitatea acesteia", a avertizat BRI.

Aparitia crizei creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, in Statele Unite, este una dintre principalele cauze de ingrijorare ale institutiei.

"Nu negam ca unele modificari financiare, in special securizarea riscurilor de creditare, au avut efecte secundare nefavorabile", mai precizeaza raportul, care exprima regretul ca "imprumuturi de calitate din ce in ce mai indoielnica au fost acordate investitorilor creduli sau lacomi".

BRI a criticat in mod special lipsa de transparenta in aceasta activitate si lacunele din procedura de control aplicata de banci.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri