Retailerul german Metro Cash&Carry, prezent si pe piata locala, continua expansiunea retelei in Bulgaria, unde intentioneaza sa construiasca un nou centru de distributie, in urma unei investitii de maximum 40 milioane de euro, potrivit NewsIn.
Noul magazin Metro se afla in Plovdiv, in Sudul Bulgariei si va reprezenta al 11-lea centru de distributie al companiei pe piata bulgara. Cel de-al 10-lea magazin Metro Cash&Carry din Bulgaria se afla momentan in constructie, fiind situat in nordul tarii, la Pleven.

Magazinul Metro Cash&Carry din Plovdiv va avea o suprafata construita de 10.000 metri patrati, din care 7.500 metri patrati suprafata comerciala si va comercializa o gama de peste 60.000 de articole.

Retailerul german a anuntat ca a cumparat deja terenul pentru constructia unui alt magazin Metro in Sofia, unde opereaza deja doua unitati. Metro va continua expansiunea in aceasta zona inca trei-patru ani, potrivit reprezentantilor companiei.

Metro Cash&Carry a anuntat in iunie ca si-a programat investitii de 150 milioane de leva (aproximativ 75 milioane de euro) pentru deschiderea a trei noi magazine pe piata din Bulgaria, unul dintre acestea fiind magazinul din Plovdiv.

Pe piata din Romania, Metro Cash&Carry s-a lansat in octombrie 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. In prezent, reteaua de magazine numara 23 de centre de distributie, din care patru in Bucuresti. Anul acesta compania si-a reluat planurile de expansiune pe piata locala si a anuntat ca va deschide un nou centru de distributie la Deva.

Potrivit companiei, reluarea procesului de expansiune are loc dupa o perioada de consolidare, definita de remodelarea centrelor de distributie deschise la inceputul activitatii Metro Cash&Carry in Romania.
Procesul de modernizare a necesitat in 2006 si 2007 investitii totale de peste 20 milioane euro.

Metro Cash&Carry este reprezentat in 29 de tari cu peste 600 de magazine cash&carry. Metro Cash&Carry este o divizie de vanzari a Metro Group, unul dintre liderii comertului la scara mondiala. In anul 2007, vanzarile Metro Group au atins cifra de 64,3 miliarde euro. Compania numara peste 280.000 de angajati si opereaza in aproximativ 2.200 de locatii din 31 de tari. Partea operationala a afacerii este desfasurata de diviziile de vanzari care opereaza independent pe piata: Metro/ Makro Cash&Carry; hipermarket-urile Real; Media Markt si Saturn – lider pe piata bunurilor electronice si electrocasnice din Europa si magazinele universale Galeria Kaufhof.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri