Masurile Statelor Unite pentru salvarea bancilor ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac merg in directia cea buna, a afirmat Fondul Monetar International (FMI), in contextul in care parlamentarii analizeaza un proiect de lege ca sa salveze de la faliment cele doua banci, scrie Reuters, citat de NewsIn.
"Masurile anuntate pentru salvarea bancilor Fannie Mae si Freddie Mac merg in directia cea buna si sunt corelate cu abordarile pe care le-a sustinut FMI", a declarat purtatorul de cuvant al FMI, David Hawley.

"Suntem de acord ca o interventie a sectorului public este garantata, insotita de supraveghere imbunatatita", a adaugat Hawley.

Agentia de evaluare financiara Fitch confirmase, in 17 iulie, ratingurile 'AAA' pentru credite pe termen lung ale bancilor ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac, ca urmare a probabilitatii unei sustineri externe a institutiilor si a importantei lor pentru piata imobiliara din SUA.

Confirmarea ratingului pentru credite pe termen lung al bancilor Fannie Mae si Freddie Mac reflecta "probabilitatea foarte ridicata ca banca sa primeasca sustinere externa si importanta companiei pentru piata imobiliara a Statelor Unite", explica Fitch.

Viitorul Fannie Mae si Freddie Mac este vital pentru banci, depozite, credite si pentru institutiile financiare care detin valori mobiliare de 1.300 miliarde dolari emise sau garantate de catre cele doua banci ipotecare, potrivit unui articol publicat de International Herald Tribune (IHT).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri