Royal Bank of Scotland, a doua banca din Marea Britanie ca marime, a raportat o pierdere de 691 milioane lire sterline (1,35 miliarde dolari) in primul semestru, pe seama deprecierii cu 5,9 miliarde lire sterline a activelor cu grad sporit de risc, informeaza NewsIn, citand Reuters.
Reprezentantii bancii au spus ca pierderile inregistrate au fost "o experienta dura", dar ca banca isi reface deja capitalul, iar vanzarea de active se deruleaza conform planului.

Fred Goodwin, directorul executiv al RBS, a declarat, vineri, ca banca se afla in negocieri cu mai multi potentiali cumparatori pentru divizia de asigurari, evaluata la 5-6 miliarde lire sterline, dar ca o astfel de tranzactie nu asigura cresterea rezultatelor financiare.

Titlurile RBS s-au apreciat cu 2,4%, la 238 pence/actiune la inceputul sedintei de tranzactionare, una dintre cotatiile cele mai ridicate la bursa londoneza, datorita capitalului peste asteptari detinut de banca si de rezultatele financiare care anunta o ameliorare a situatiei economice.

Reprezentantii bancii au declarat ca valoarea imprumuturilor ipotecare neperformante si a altor tipuri de credite a crescut cu 58%, pana la 1,5 miliarde lire sterline, in primele sase luni din acest an.

Royal Bank of Scotland a fost una dintre bancile cele mai afectate de criza creditelor ipotecare, cu o pierdere de peste 8 miliarde lire sterline si o scadere a profitului de baza cu 3%, la 5,1 miliarde lire sterline.

Pe parcursul unui an de criza a creditelor, bancile au raportat deprecieri de active de 400 miliarde dolari pe seama crizei creditelor ipotecare cu grad mare de risc (subprime) din Statele Unite, care i-a obligat sa faca rost de capital de la proprii actionari sau de la investitorii straini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri