Premierul Slovaciei, Robert Fico, i-a amenintat cu exproprierea pe proprietarii ocidentali ai companiilor energetice, daca vor mari exagerat pretul energiei, arata Reuters, citand surse din presa.
Fico doreste sa previna incarcarea exagerata a facturilor la energie, o promisiune cheie care l-a ajutat sa castige alegerile din 2006, potrivit NewsIn.

Analistii sunt de parere, totusi, ca o expropriere este putin probabila, in contextul in care ar atrage cheltuieli mari din partea statului.

"Constitutia prevede ca o expropriere poate avea loc daca este in interes public", a subliniat Fico intr-un interviu acordat agentiei de presa SITA, citat de cotidianul Hospodarske Noviny.

Principalele companii energetice din Slovacia sunt detinute de catre firme straine in urma unei privatizari extinse intreprinsa la inceputul acestui deceniu de guvernul de centru-dreapta, aflat anterior la putere .

Principalele companii energetice au anuntat ca preturile vor trebui sa creasca din cauza pretului ridicat al petrolului pe piata internationala, dar Fico a declarat ca acestea au in vedere numai sporirea profitului.
Analistul Peter Golias este de parere ca ultimele comentarii ale lui Fico sunt indreptate catre asigurarea alegatorilor ca ii protejeaza impotriva cresterii pretului electricitatii si gazelor naturale, desi statul nu isi va permite sa finanteze un astfel de proiect.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri