Bombardier Transportation, in consortiu cu Talgo, cea mai mare companie spaniola in domeniul intretinerii de material feroviar, a primit un contract pe o perioada de 14 ani de la Operatorul National Spaniol pentru intretinerea a 45 de trenuri de mare viteza AVE S-130, a anuntat compania.
Activitatile de intretinere vor fi desfasurate pana in 2022 la depourile RENFE (Operatorul National Spaniol) din Santa Catalina si Fuencarral, ambele in Madrid. Partea Bombardier Transportation din acest contract este de aproximativ 128 milioane de euro (202 milioane dolari).

Trenurile AVE S-130 sunt proiectate pentru a atinge o viteza maxima de 250 km/h si sunt echipate cu sisteme de inalta tehnologie cum ar fi sistem de propulsie cu dual-voltage, un sistem extrem de avansat de semnalizare si boghiuri cu ecartament variabil. Acestea permit RENFE (Operatorul National Spaniol) sa foloseasca trenurile pe noile linii de viteza din Spania care sunt cu ecartament de 1,435 milimetrii, 25kV alimentare cu energie electrica; si de asemenea reteaua conventionala a Spaniei care este cu ecartament de 1,668 milimetrii si 3kV alimentare cu energie electrica.

"Acest contract de intretinere va ajuta la consolidarea pozitiei companiei Bombardier ca si lider de piata in cadrul programului complet de transport feroviar de mare viteza implementat in Spania, unul dintre cele mai avansate din lune", se arata in comunicatul companiei.

In Romania, Metrorex a atribuit in anul 2004, firmei Bombardier Transportation un contract de cumparare a 20 de trenuri noi, iar ulterior, prin acte aditional, s-a ajuns la un numar de 44 de trenuri de metrou Movia. Primul tren Bombardier a fost lansat in circulatie in noiembrie, pe magistrala 1 Dristor 2 - Republica. Bombardier Transportation are 100% cota de piata pe metrouri, iar vanzarile in Romania ajung la 300 de milioane euro. Compania intentioneaza de asemnea sa participe la licitatii de tramvaie in Bucuresti , Arad, Timisoara si Iasi, dar si pentru licitatii organizate de CFR.

Bombardier este in prezent un jucator important in cadrul industriei feroviare din Spania angajand peste 500 de persoane la fabricile sale din Trápaga, Alcobendas, Madrid si Barcelona, si participand in unele dintre cele mai importante proiecte feroviare ale tarii: trenurile de mare viteza AVE S-102 si AVE S-130 precum si trenurile complet automate din aeroportul din Madrid – Barajas sunt doua astfel de proiecte.

Sediul global al Bombardier Transportation este localizat la Berlin, Germania, iar compania desfasoara activitati in peste 60 de tari. Compania a livrat un numar total de peste 100.000 de vehicule in toata lumea. Grupul ofera cel mai extins portofoliu de produse si este recunoscut drept liderul global al sectorului feroviar.

Lider mondial de solutii inovatoare de transport, de la aeronave regionale si avioane de afaceri pana la echipamente pentru transportul feroviar, sisteme si servicii, Bombardier Inc. este o corporatie globala cu sediul in Canada. Cifra sa de afaceri pentru anul fiscal finalizat la 31 ianuarie 2008 a fost de 17,5 miliarde dolari, iar actiunile sale se tranzactioneaza pe bursa de marfuri din Toronto (BBD). Bombardier este listat ca index compozit a indexurilor de sustenabilitate Dow Jones Sustainability World si North America.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri