Retailerul german Metro Cash&Carry isi continua epansiunea in regiune, mai exact in nordul Bulgariei unde va deschide un centru de distributie in urma unei investitii de circa 20 milioane de euro, potrivit Dnevnik.
Noul magazin va fi construit in Pleven, va avea o suprafata de peste 7.000 metri patrati si 400 locuri de parcare. In plus, centrul de distributie Metro Cash&Carry Pleven va avea 220 de angajati si va comercializa o gama de peste 60.000 de articole alimentare si non-alimentare, anunta NewsIn.

"Acesta este al zecelea magazin deschis de retailerul german in Bulgaria. In Pleven, compania va urmari atragerea de clienti din domeniul alimentar, hotelier sau firme de catering", a declarat directorul general al Metro Cash&Carry Bulgaria, Willi Beisheim.

Acesta a adaugat ca peste 60% din gama de produse a companiei este aprovizionata de producatori bulgari.

Metro intentioneaza sa mai deschida sapte centre de distributie noi in Bulgaria, pe termen lung. Unul dintre acestea va fi magazinul din Plovdiv care va fi inaugurat la finele lunii noiembrie, plus alte doua unitati in Sofia. In plus, trei magazine din Sofia si Varna vor fi renovate.

Metro Cash&Carry este reprezentat in 29 de tari cu peste 600 de magazine cash&carry. Cu peste 100.000 de angajati, la nivel mondial, compania a atins vanzari de 31,7 miliarde euro. Metro Cash&Carry este o divizie de vanzari a Metro Group care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri 64,3 miliarde euro. Compania numara peste 280.000 de angajati si opereaza in aproximativ 2.200 de locatii din 31 de tari.

In Romania, Metro Cash&Carry s-a lansat oficial in luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. Astazi, reteaua de magazine numara 23 de centre de distributie: in Bucuresti - patru centre (Militari, Voluntari, Berceni si Baneasa), in Brasov, Constanta si Timisoara cate doua centre, si cate un centru in fiecare din urmatoarele orase: Cluj, Bacau, Iasi, Craiova, Baia Mare, Galati, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Suceava, Pitesti, Tg. Mures si Arad.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri