Organizatia Ţarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) ar trebui sa diminueze oferta de titei, la reuniunea de saptamana viitoare, pentru ca doar asa poate fi oprita o ieftinire si mai accentuata a petrolului, spune ministrul iranian al petrolului, citat de IRNA, conform Reuters.
“Singurul fel in care poate fi oprita o scadere si mai accentuata a pretului petrolului este coborarea plafonului de productie al OPEC”, afirma Gholamhossein Nozari.

Presedintele grupului, Chakib Khelil, spune ca OPEC va micsora oferta de petrol la reuniunea de la Viena, saptamana viitoarea, iar “scaderea trebuie sa fie ampla”.

Presedintele venezuelean, Hugo Chavez, pe de alta parte, sustine ca un pret al petrolului de 80-90 dolari/baril este “mai mult decat suficient” pentru Venezuela, inaintea reuniunii OPEC de la Viena, scrie NewsIn.

Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) evita, de obicei, sa anunte o tinta de pret pentru petrol, dar reprezentantii acesteia au facut, luna aceasta, mai multe declaratii decat de obicei referitoare la o marja pe care o considera acceptabila, semnal ca grupul este gata sa actioneze, ca sa sustina cotatia petrolului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri