Viitorul industriei petroliere a Rusiei depinde de o cooperare stransa cu Organizatia tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), spune un oficial al Lukoil, care adauga ca Rusia ar putea micsora oferta de titei, ca sa ajute OPEC sa sustina preturile.
Afirmatia vicepresedintelui Lukoil, Leonid Fedun, este surprinzatoare, deoarece seful companiei, Vagit Alekperov, spusese la inceputul lunii ca Rusia nu trebuie sa se alature deciziilor OPEC, pentru ca o astfel de pozitionare ar dauna industriei petroliere nationale, anunta NewsIn.

Fedun a spus ca Rusia poate reduce productia si exporturile de petrol cu pana la 400.000 barili/zi pentru a sprijini decizia OPEC si ca directorii executivi ai companiilor petroliere private rusesti ar putea participa la urmatoarea reuniune OPEC, care va avea loc in decembrie, in Algeria.

Ministrii din cadrul OPEC au hotarat la sfarsitul saptamanii trecute sa reduca productia de petrol cu 1,5 milioane barili/zi, de la 1 noiembrie. Ministrii s-au reunit cu scopul de a opri ieftinirea petrolului, ce a pierdut mai mult de 50% din valoarea record atinsa in iulie, de peste 147 dolari/baril.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri