Trei dintre principalele banci din Kazahstan, ce se confrunta cu probleme de lichiditate din cauza crizei financiare mondiale, au acceptat miercuri o nationalizare partiala, a anuntat agentia Interfax-Kazakhstan, citata de Reuters.
Fondul public Samruk Kazyna va cumpara 25% din participatiile Kazkomertbank, Halyk Bank si Alliance Bank, in timp ce BTA, cea mai mare banca de investitii din tara, nu a raspuns inca ofertei formulate in ziua anterioara de premierul kazah, Karim Masimov.

Bancile din Kazahstan sunt vazute ca deosebit de expuse la criza creditelor, pietele locale de capital fiind efectiv inghetate, informeaza NewsIn.

Saptamana trecuta, agentia de rating Fitch a precizat ca, desi statul kazah a intarit sustinerea sectorului bancar, ramane ingrijorata de declinul calitatii activelor, din cauza ieftinirii imobilelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri