Retailerul german Metro a confirmat astazi obiectivele de profit si vanzari pe 2008, dar mentine o perspectiva rezervata pentru intervalul urmator, in contextul in care cea mai mare economie europeana este afectata de criza creditelor.
Metro, un barometru al starii economiei germane, estimeaza o crestere a castigurilor inainte de dobanzi si taxe (EBIT) intre 6 si 8%, in 2008. Vanzarile sunt asteptate sa creasca cu mai mult de 6%. Estimarile nu includ costurile de restructurare a lantului de magazine Real, potrivit Reuters.

"Este dificil sa estimam impactul crizei financiare asupra vanzarilor si finantarii. Pe viitor, intentionam sa ne consolidam pozitia ca unul dintre cei mai importanti retaileri internationali", au anuntat oficialii grupului.

Vanzarile Metro au crescut cu 6,7%, la 16,3 miliarde euro, in al treilea trimestru, peste asteptarile analistilor chestionati de Reuters, care estimeasera vanzari de 16,1 miliarde euro, informeaza NewsIn.

Vanzarile in Europa de Est au "incetinit usor", fiind totusi cu 18,1% mai mari in trimestrul al treilea. Castigurile inainte de taxe si impozite (EBIT) au crescut cu 6,3%, la 361 milioane euro, in trimestrul al treilea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri