Statul austriac a platit 2 euro pentru preluarea a 99,78% din actiunile bancii Kommunalkredit Austria, specializata in finantarea comunitatilor locale, aceasta fiind prima institutie nationalizata din tara ca urmare a crizei financiare, a anuntat ministerul finantelor, citat de AFP.
Statul preia detinerile celor doi actionari principali ai celei de-a 8-a banci din tara, banca austriaca Volksbank (50,8% din actiuni) si grupul franco-belgian Dexia (49% din actiuni). Totusi, acestia vor fi obligati sa injecteze impreuna aproape 373 milioane euro in Kommunalkredit.

Statul a anuntat o majorare de capital in viitor, cu un cuantum de cel putin 100 milioane euro.

Reprezentantii Kommunalkredit au cerut ajutorul statului saptamana trecuta, dupa o criza de lichiditati, in conditiile in care institutia nu are depozite, din cauza activitatii sale specifice, potrivit NewsIn.

In cadrul unui plan de salvare a sectorului bancar, statul a intrat deja in capitalul grupului financiar Erste Bank, pentru 2,7 miliarde euro.

Parlamentul austriac a adoptat anterior un plan de 100 miliarde euro pentru stabilizarea sectorului bancar afectat de criza financiara internationala.

Kommunalkredit Austria, infiintata in 1958 si situata pe locul opt intr-un clasament al institutiilor de creditare din tara, finanteaza mai mult de 60% din comunele austriece, ca si statele regionale, garantand programe publice in materie de mediu.

Kommunalkredit are 1.100 de salariati, dintre care 800 in strainatate, in cea mai mare parte in Europa de Est. Activitatile bancii austriece se desfasoara in Bulgaria, Croatia, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, dar si in Tarile Baltice, in Cipru, Grecia si Elvetia.

Kommunalkredit este prezenta si pe piata romaneasca, prin Dexia Kommunalkredit Romania, care a fost infiintata in 2005 ca entitate specializata in finantare publica si este detinuta in proportie de 100% de catre Dexia Kommunalkredit Bank (Dexia-Kom).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri