Deficitul de cont curent al Statelor Unite a scazut peste asteptari in al treilea trimestru, la 174,1 miliarde dolari, in contextul cresterii exporturilor de bunuri si servicii, potrivit unui raport al Departamentului Comertului, publicat miercuri, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.
Datele revizuite din al doilea trimestru aratau un deficit de cont curent de 180,9 miliarde dolari. Economistii chestionati de Reuters estimasera un deficit de 178,9 miliarde dolari in al treilea triemestru.

In al treilea trimestru, deficitul a fost de 4,8% din produsul intern brut (PIB), fata de 5,1% in trimestrul anterior.

Exporturile de bunuri au crescut la 346,5 miliarde dolari in al treilea trimestru, iar importurile au avut un ritm de crestere mai temperat, atingand 561,2 miliarde dolari.

Investitiile straine directe in Statele Unite au crescut cu 66,1 miliarde dolari, cu un ritm totusi mai scazut fata de trimestrul al doilea, cand au marcat o crestere cu 105,3 miliarde dolari.

In acelasi timp, investitiile straine directe ale SUA au crescut cu 56,9 miliade dolari, in intervalul iulie-septembrie, fata de cresterea cu 84 miliarde dolari din trimestrul anterior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri