Conservatorii germani au anuntat ca au ajuns la o intelegere cu privire la un nou proiect de relansare economica, a carui valoare nu a fost specificata, urmand ca acesta sa fie discutat in cursul zilei cu partenerii social-democrati.
Uniunea Crestin-Democrata (UCD) a cancelarului Angela Merkel si Uniunea Crestin-Sociala (UCS) din Bavaria au aprobat un plan comun ce include reduceri de taxe pentru populatie, a anuntat secretarul general al UCD.

Coalitia lui Merkel a inaintat in noiembrie un prim pachet de stimuli economici estimat la 31 miliarde euro, pentru urmatorii doi ani, dar acesta a fost criticat ca fiind prea modest.

Oficialii guvernamentali au anuntat ca cel de-al doilea pachet va ajunge la aproximativ 25 miliarde euro (34,71 miliarde dolari), desi propunerile social-democratilor se refera la 40 miliarde euro., anunta AFP, citat de NewsIn.

Ministrul german al finantelor Peer Steinbrueck indicase anterior, in cadrul unui interviu, ca in 5 ianuarie nu va fi luata nicio decizie. In interviul acordat publicatiei Passauer Neue Presse, Steinbrueck a precizat ca planul ar putea implica mai multe aspecte.

"Dezbatem ca sa ne dam seama cum am putea favoriza consumul. Ajutoarele pentru industria auto joaca un anumit rol, ca si reforma taxei pentru automobile", a declarat ministrul, reprezentant al SPD, refuzand, totusi, sa speculeze cu privire la amploarea planului.

Economia Germaniei va scadea, cel mai probabil, cu 2,2% in 2009, a aratat anterior institutul Ifo, dupa ce estimase in iunie ca produsul intern brut (PIB) va creste moderat, cu 1%, anul viitor.

"Economia Germaniei, ce s-a aflat anterior in ascensiune datorita expunerii comerciale internationale, se confrunta acum cu o incetinire economica cauzata de criza financiara globala", potrivit unui raport Ifo.

Institutul estimeaza o scadere cu 5,7% a exporturilor in 2009, fata de prognoza din iunie, ce arata o crestere a acestora de 4,1%. De asemenea, Ifo estimeaza o scadere a PIB-ului cu 0,2%, in 2010.

La inceputul lui decembrie, banca centrala a Germaniei, Bundesbank, a coborat estimarile de crestere economica si de inflatie pentru Germania in 2009 si prevede acum ca cea mai mare economie din Europa se va comprima cu 0,8%, dupa ce a incetinit semnificativ in acest an, din cauza crizei financiare.

Previziunile de crestere economica pentru 2009 intocmite de banca centrala sunt in linie cu estimarile altor institutii. Fondul Monetar International (FMI) si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) prevad, de asemenea, o comprimare a economiei germane cu 0,8%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri