Presedintele american ales Barack Obama va propune reduceri de taxe pentru companii si pentru clasa de mijloc de pana la 310 miliarde de dolari, in cadrul unui plan amplu de stimulare a economiei, pentru a contracara ceea ce ar putea fi o perioada lunga de stagnare si deflatie, relateaza Reuters
Planul lui Obama se inscrie intr-o serie de masuri ce vizeaza combaterea efectelor crizei financiare, izbucnita in 2007 si care a aruncat marile eonomii in recesiune, a modificat peisajul bancar si a adus tari intregi in pragul falimentului.

In weekend, atat presedintele Rezervei Federale din San Francisco, Janet Yellen, cat si vicepresedintele Bancii Centrale Europene, Lucas Papademos, au subliniat riscurile pe care le antreneaza deflatia, un fenomen economic caracterizat prin scaderea generalizata a preturilor si a cererii, potrivit NewsIn.

Potrivit unor surse democrate, Obama intentioneaza sa discute luni cu liderii democrati si republicani din Congres un plan care sa cuprinda reduceri de taxe si masuri de stimulare pentru a incuraja investitorii sa apeleze si la active mai riscante.

Propunerile de reducere a taxelor au ca scop sa castige sustinerea conservatorilor din Congres, care prefera aceasta metoda in fata cresterii cheltuielilor federale. Obama va propune ca circa 40% din pachetul economic, evaluat la pana la 775 de miliarde de dolari, sa cuprinda reduceri de taxe pentru companii si pentru clasa de mijloc, a declarat un consilier al sau.

Economia americana are nevoie de masuri drastice. Potrivit asteptarilor, un raport care va fi dat publicitatii la sfarsitul saptamanii va arata ca circa 500.000 de locuri de munca au fost pierdute numai in luna decembrie, ceea ce antreneaza o crestere a ratei somajului la 7%.

"Furtuna financiara si economica pe care o infruntam in prezent antreneaza un risc serios pentru o perioada lunga de stagnare", a avertizat Yellen. "Sustin cu tarie un pachet de stimulare fiscala substantial", a adaugat ea duminica, la o reuniune anuala a American Economics Association.

In pofida eforturilor Fed de a reface fluxul de credite, este probabila o perioada lunga de slabiciune economica, a adaugat ea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri