Grupul bancar francez Societe Generale (SocGen) nu va lua in considerare fuziuni transfrontaliere in 2009, dar ar putea analiza tranzactii interne, a declarat directorul executiv Frederic Oudea, intr-un interviu publicat duminica, preluat de Reuters.
Societe Generale se bazeaza pe crestere organica, dar ar putea studia posibilitatea de a cumpara active din sectorul bancar de retail sau de servicii financiare, daca vor exista astfel de posibilitati, a spus Oudea, in cadrul interviului acordat cotidianului de afaceri Il Sole 24 Ore.

“La ce nu vom asista in 2009 vor fi fuziunile transfrontaliere. Dupa ce s-a intamplat anul trecut, bancile, in frunte cu SocGen, se vor concentra din nou asupra cresterii organice si a recuperarii eficientei”, a declarat directorul executiv al SocGen, citat de NewsIn.

Oudea a mai spus ca bancile franceze au nevoie sa se axeze asupra cresterii organice si sa evite expansiunea pripita. Cu toate acestea, scopul ar trebui sa fie consolidarea sistemului bancar national, inclusiv prin intermediul fuziunilor.

Seful SocGen a refuzat sa comenteze despre o posibila fuziune cu banca franceza BNP Paribas.

Referitor la o eventuala fuziune cu UniCredit, a doua banca italiana dupa valoarea de piata, Oudea a spus ca a primit un e-mail de la directorul executiv Alessandro Profumo in mai, cand a fost numit sa conduca banca franceza.

“De atunci nu am mai vorbit niciodata despre fuziuni si nu comentez zvonurile de pe piata”, a mai spus seful SocGen.

SocGen este prezenta pe piata romaneasca, prin subsidiara BRD - Groupe Societe Generale, iar UniCredit, prin UniCredit Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri