Grupul francez Sanofi-Aventis a anuntat ca va detine circa 94% din capitalul producatorului ceh de medicamente Zentiva, dupa succesul pe care l-a avut oferta pe care a inaintat-o, relateaza AFP.
"Sanofi-Aventis a anuntat astazi ca toate conditiilor ofertei inaintate de filiala Sanofi-Europe au fost indeplinite". Grupul a primit "formulare de acceptare a ofertei facute pentru 27.388.049 actiuni Zentiva, reprezentand 70% din capitalul si din drepturile de vot ale companiei", se arata intr-un comunicat.

Dupa reglementarea vanzarii, in 11 martie, Sanofi-Aventis va detine circa 94% din capitalul si drepturile de vot ale grupului ceh.
Sanofi-Aventis, ce detine deja 25% din Zentiva, a prelungit pana pe 20 februarie oferta de 1.150 coroane cehesti/actiune, evaluand grupul la aproximativ 1,8 miliarde euro, relateaza NewsIn.

Sanofi a primit in 4 februarie autorizatie din partea Comisiei Europene pentru pretuarea companiei, dupa ce a convenit sa cedeze unele marci de medicamente. Succesul ofertei a avut conditia ca Sanofi sa detina, la incheierea acordului, mai mult de jumatate din capitalul si din actiunile de vot ale grupului ceh.

Zentiva este al patrulea producator de medicamente generice din Europa, cu afaceri extinse si in Romania, unde a preluat Sicomed SA - actuala Zentiva Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri