Ministrul iranian al petrolului, Gholamhossein Nozari, a facut apel la o cooperare intre producatorii de petrol din OPEC si din afara acesteia, sustinand ca este necesara in contextul crizei economice mondiale, potrivit agentiei oficiale IRNA, citata de Reuters.
Nozari a mai spus duminica, cu o saptamana inainte de intrunirea OPEC de la Viena, ca statele din cadrul Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se supun angajamentelor de reducere a productiei.

Nozari a spus ca OPEC va lua o decizie cu privire la cotele de productie in cadrul reuniunii din 15 martie, dupa ce va examina piata petrolului si starea economiei mondiale, fara sa dea detalii legate de eventuala decizie.

Venezuela, stat ce face parte din OPEC, a anuntat ca va cobori din nou productia daca va fi nevoie, sustinand comentariile facute si de alte tari, potrivit NewsIn.

La inceputul acestei luni, Nizari a declarat ca nu se asteapta la o noua reducere a productiei in cadrul reuniunii de la Viena, dupa ce Iranul sugerase anterior ca Organizatia ar putea impune alte reduceri ale cotelor. Cu toate acestea, a cerut aplicarea unor masuri de fixare a preturilor.

"In contextul crizei economice actuale, cooperarea OPEC cu producatorii din afara Organizatiei este absolut necesara", a declarat Nozari.
Ministrul iranian nu a oferit detalii si nu a numit tarile vizate. Rusia este cel mai mare producator de petrol ce nu face parte din OPEC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri