Marea Britanie s-ar putea confrunta saptamana viitoare cu o blocada a rafinariilor daca nu vor scadea taxele la carburanti cel putin pana cand productia petroliera din SUA nu isi revine la normal, au anuntat reprezentanti ai fermierilor si soferilor englezi citati de The Guardian.
Spectrul unei blocade a rafinariilor a revenit pe agenda de lucru a guvernului britanic intrucat fermierii si camionagii au denuntat cresterea preturilor la carburanti, datorata diminuarii extractiei petroliere din SUA. Protestatarii, care au organizat o actiune similara in septembrie 2000, au amenintat cu o "inchidere completa" a rafinariilor, daca guvernul nu reduce taxele pentru a scadea pretul carburantilor. "Vrem o reducere imediata a taxelor sau nu va mai ramane nici o rafinarie deschisa. Toate vor fi blocate", a declarat Andrew Spice, unul din liderii demonstrantiilor din 2000. Guvernul a reactionat calm la aceste amenintari, subliniind ca recentele majorari de preturi, care au dus litrul de petrol pana la o lira sterlina (aproximatix 51.000 lei)la unele rafinari, nu au depins de administratia britanica, ci se datoreaza situatiei din SUA. In plus, Trezoreria engleza a precizat ca preturile ar putea sa ramana la aceste niveluri pana cand sunt repuse in functiune rafinariile din Golful Mexic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri