Grupurile petroliere BP si Shell au redus, marti, pretul benzinei la statiile lor din Austria, dupa ce Ministrul austriac de Finante, Karl-Heinz Grasser a avertizat ca ar putea introduce o taxa exceptionala pe vanzarile de carburanti, informeaza Reuters.

BP si Shell au urmat astfel exemplul dat de grupul petrolier austriac OMV care a anuntat luni seara ca va reduce pretul benzinei si motorinei la statiile din Austria cu un euro cent pe litru, la scurt timp dupa ce Karl-Heinz Grasser a solicitat o reducere de ordinul a doua, trei eurocenti.

BP a precizat ca a decis sa reduca atat pretul litrului de benzina si cel de motorina cu un eurocent, insa subliniat ca o noua reducere ar putea fi anuntata marti dupa-amiaza.

Managerul BP, Alexander Hareter, a declarat ca exista posibilitatea unei noi reduceri, acesta precizand ca o noua reducere va fi decisa doar la benzina iar amploarea reducerii nu a fost calculata inca.

In cazul celor de la Shell, acestia au anuntat ca au redus pretul litrului de benzina cu trei eurocenti si pretul litrului de motorina cu un eurocent, insa grupul petrolier anglo-olandez a subliniat ca a redus preturile la combustibil inca de saptamana trecuta.

In prezent la benzinariile din Austria un litru de benzina super premium se vinde, in medie, cu 1,2 euro iar un litru de motorina cu 1,08 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri