Metro a anuntat ca in prezent nu au loc niciun fel de negocieri in vederea unei fuziuni cu Arcandor AG, dupa ce persoane apropiate situatiei au spus ca o noua entitate ar urma sa fie alcatuita din lantul de magazine Kaufhof, al Metro, si din lantul de magazine Karstadt, al Arcandor, scrie Reuters.
O propunere a lantului de magazine Metro de a fi parte dintr-o solutie pentru compania rivala Karstadt, aflata in dificultate, a creat neclaritati cu privire la posibilitatile ca firma-mama Arcandor sa primeasca ajutoare de stat, conform NewsIn.

Surse avizate au declarat duminica pentru Reuters ca Metro, al patrulea lant de magazine din lume, va putea purta negocieri cu guvernul german saptamana aceasta cu privire la un plan ce prevede crearea unui nou "German Department Store Inc".

Noua entitate urma sa fie alcatuita din lantul de magazine Kaufhof al Metro si din lantul de magazine Karstadt al Arcandor, care intentioneaza sa ceara ajutoare de stat in cursul acestei saptamani, in contextul in care face eforturi sa isi asigure finantarea pe termen lung.

In cadrul planului, Metro si proprietarii cladirilor unde sunt amplasate magazinele Karstadt detin fiecare aproape 50% din companie, dar alte surse au declarat luni pentru Reuters ca partile nu au discutat pana in prezent despre tranzactie.

Perspectivele acordarii unor ajutoare de stat pentru Arcandor au declansat critici ample din partea altor vanzatori cu amanuntul si politicieni, care au spus ca problemele Arcandor nu sunt cauzate de criza financiara, ceea ce reprezinta o conditie pentru alocarea fondurilor guvernamentale de salvare.

Stirea vine in contextul in care profitul operational raportat de Metro s-a injumatatit in primul trimestru al acestui an, grupul motivand scaderea prin deprecieri valutare si refuzand sa prezinte estimari detaliate pentru acest an.

Metro a cheltuit in primul trimestru 33 milioane euro pentru programul de restructurare Shape 2012, ce tinteste sa majoreze profiturile cu 1,5 miliarde euro pana in 2012 si sa reduca 15.000 locuri de munca.

Grupul este prezent in Romania prin Metro Cash & Carry. Compania s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. In prezent, reteaua de magazine numara 24 de centre de distributie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri