Compania de carduri de credit American Express va disponibiliza 4.000 de angajati, respectiv 6% din totalul salariatilor, din cauza recesiunii economice, care a dus la incapacitatea de plata a clientilor.
Compania va economisi 800 milioane de dolari (594 mil. euro) in acest prin concedierea celor 4.000 de angajati. American Express a mai disponibilizat inca 7.000 de angajati si se astepta la economii de 1,8 de miliarde dolari (1,3 mld. euro) in urma unei restructurari anuntate in octombrie anul trecut, relateaza agentia Reuters, preluata de NewsIn.

Asemenea rivalilor sai, grupul se confrunta cu incapacitatea de plata a clientilor sai, in contextul in care rata somajului din Statele Unite a urcat pana la cel mai mare nivel din 1983.

“Continuam sa fim precauti in ceea ce priveste perspectiva economica”, a declarat Kenneth Chenault directorul executiv al companiei. El a adaugat ca sumele castigate prin reducerea costurilor “vor fi reinvestite in afacere pentru a ne asigura ca vor fi competitivi dupa ce economia va reincepe sa creasca”.

American Express planuieste, de asemenea, sa reduca cheltuielile de marketing si dezvoltare a afacerii cu 500 milioane dolari (370 mil. euro) si cu 125 milioane de dolari (93 mil. euro) pe cele de consultanta si alte servicii.

In primul trimestru din 2009, profitul net al companiei a scazut cu 56% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pierderile din urma creditelor au crescut cu 49%.

American Express a fost una dintre cele 19 institutii bancare supuse de guvernul american la testele de stres pentru evaluarea abilitatii de a face fata unei recesiuni si mai puternice. Rezultatele testelor au aratat ca aceasta nu are nevoie de capital suplimentar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri