Rusia a acordat 2,2 miliarde de dolari Ucrainei pentru tranzitul gazului rusesc spre Europa pana la inceputul lui 2010, a anuntat premierul Vladimir Putin, prezentand aceasta plata anticipata drept "credit", relateaza AFP.
"Le-am platit partenerilor ucrainieni pentru tranzitul gazului spre Europa pana la inceputul anului 2010 inclusiv. Este vorba despre un credit de 2,2 miliarde de dolari", a spus el, intr-o intalnire cu seful Gazprom, Aleksei Miller, informeaza NewsIn.

"Este vorba despre mijloace importante pe care partenerii nostri ucraineni le-au primit de la Rusia. Sper ca vor fi respectate contractele in curs si din viitor", a spus Putin.

Oficialii rusi au lansat avertismente in ultimul timp, spunand ca Ucraina se va afla in imposibilitatea de a-si plati facturile si de a umple vara aceasta rezervoarele inainte de sezonul de iarna.

La 8 iunie, Gazprom a confirmat ca a primit plata pentru gazul rusesc livrat in mai Kievului, dar nu a exclus amenintarea unui nou razboi al gazului.

Moscova si Kiev au fost intr-un conflict al gazului in ianuarie, care a insemnat doua saptamani de intrerupere a livrarilor de gaz catre clientii occidentali ai Gazprom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri