Holdingul israelian Koor Industries a primit aprobarea din partea consiliului de administratie privind o investitie de aproximativ 3,5 miliarde sekeli (886 milioane dolari) in grupul francez de retail Carrefour, relateaza AFP, citata de NewsIn.
Koor a precizat intr-un comunicat ca detine deja 1,76 milioane actiuni, sau 0,25% din al doilea retailer din lume, pentru care a platit 284 milioane sekeli.

Holdingul israelian sustine ca a ajuns deja la un acord de principiu cu banca HSBC privind extinderea liniei de credit peste valoarea de 300 milioane euro, pentru a putea realiza operatiunea. Koor va utiliza si capital propriu pentru viitoarea achizitie de actiuni.

Compania israeliana a inceput in 2008 sa cumpere si sa vanda titluri Credit Suisse, consolidand la un moment dat o detinere de 3,4%, prin care a devenit al treilea actionar al bancii. De atunci Koor si-a redus participatia la 0,7%, obtinand un castig de peste doua miliarde sekeli.

Carrefour, prezent si in Romania, a afisat in martie o scadere cu 44,7% a profitului net in 2008, la 1,27 miliarde euro, ca urmare a scaderii vanzarilor si reducerilor de preturi.

Cel de-al doilea lant de magazine din lume a anuntat ca va cheltui 600 milioane euro pentru cresterea competitivitatii si va reduce costurile cu 500 milioane euro, pentru a sustine vanzarile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri