Papa Benedict al XVI-lea a cerut crearea unei "autoritati politice mondiale" pentru a "ajuta economiile afectate de criza" si "sa previna agravarea dezechilibrelor", in prima sa enciclica sociala, publicata astazi, relateaza AFP.
"Pentru guvernarea economiei mondiale, pentru ajutarea economiilor afectate si pentru a preveni agravarea celor mai mari dezechilibre, trebuie creata de urgenta o Autoritate politica mondiala", afirma Papa in textul de 150 de pagini, intitulat "Caritas in veritate", care ia in calcul toate problemele cu care se confrunta momentan sociatatea, potrivit NewsIn.

"Scena economica internationala, marcata de mari deviatii si nereusite, are nevoie de un model nou pentru a intelege afacerile. Modelele vechi dispar insa alte modele, mult mai promitatoare, apar la orizont. Fara indoiala, unul dintre cele mai mari riscuri cu care se confrunta companiile il reprezinta dependenta de investitori, care limiteaza valoarea lor sociala", reiese din enciclica. (Vezi arhiva enciclicelor papale)

Documentul mai afirma ca "actorii de pe pietele financiare trebuie sa redescopere radacinile etice ale activitatii lor, pentru a nu abuza de instrumentele sofisticate ce pot fi utilizate pentru a insela asteptarile celor ce economisesc. Buna intentie, transparenta si cautarea de rezultate pozitive sunt compatibile si nu trebuie niciodata detasate una de alta".

Papa Benedict al XVI-lea roaga bancile sa ii ajute pe saraci si sa sprijine economia reala

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri