Prezenta mai multor femei in managementul unei companii "poate avea un efect negativ asupra performantei financiare" a acesteia, arata un studiu publicat de cotidianul britanic Daily Telegraph si preluat de NewsIn.
Desi companiile cu mai multe femei in management au administratie corporativa mai buna, sunt mai putin profitabile si au o capitalizare mai mica de piata, potrivit studiului.

"Este o problema complicata. Cercetarea noastra arata ca directorii femei isi fac foarte bine treaba. Dar un management dur, cu mai multa monitorizare, ar putea sa nu fie intotdeauna un lucru bun. De fapt, constatam ca o monitorizare mai intensa poate fi contraproductiva in companiile conduse bine", a explicat Daniel Ferreira, de la Departamentul de Management al London School of Economics.

Studiul intervine la numai cateva zile dupa ce Harriet Harman, vicepresedinte al Partidului Laburist, a a avertizat ca lipsa femeilor in functii importante in companii reprezinta unul dintre motivele crizei financiare. Harman nu a putut fi contactata pentru a comenta concluziile cercetarii.
Studiul sugereaza ca femeile directori sunt mai stricte decat omologii lor barbati.

"Mesajul nu este ca avem nevoie de mai putine femei in management. (...). Un consiliu de conducere nu este orientat exclusiv spre profit. Insa putem constata ca atunci modifici managementul, ar putea exista consecinte nedorite. Acest lucru este important de tinut minte in contextul actual, in care companiile sunt supuse la presiuni din ce in ce mai mari sa isi schimbe structura consiliului de conducere", a subliniat Ferreira.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri