Autoritatile federale de reglementare (FDIC) au inchis ieri Colonial BancGroup, una din cele mai mari banci ipotecare din SUA, cu 346 filiale, acesta fiind cel mai mare faliment bancar anuntat in 2009, scrie presa internationala.
Colonial BancGroup avea active de circa 25 miliarde de dolari si depozite de 20 miliarde de dolari. In urma inchiderii, BB&T a preluat activele bancii in schimbul sumei de aproximativ 22 miliarde de dolari.

Tot ieri, autoritatile federale au mai inchis doua banci din Arizona, una in Las Vegas si una din Pittsburgh, numarul falimentelor bancare ajungand astfel la 77.

Pana la cazul Colonial BancGroup, cel mai mare faliment bancare anuntat in 2009 a fost BankUnited Financial Corp, cu active de 12,8 miliarde dolari si depozite de 8,6 miliarde dolari, inchisa in luna mai.

La sfarsitul lunii iulie, autoritatile americane aveau un numar de 57 de banci inchise in 2009.

Anul trecut, 25 de banci americane au fost inchise de guvern, fata de doar trei in 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri