Toyota a decis sa achizitioneze un pachet de 8,7% din actiunile japonezilor de la Fuji Heavy Industries, proprietarii companiei Subaru.

Actiunile erau detinute pana in prezent de General Motors.

Toyota va plati 310 milioane de dolari si devine astfel cel mai important actionar unic de la Fuji.

General Motors intentioneaza sa se retraga complet din actionariatul companiei Fuji, motiv pentru care va vinde si restul de 11,4 % din actiuni pe piata.

Toyota si Fuji vor pune bazele unui acord de colaborare in segmentul auto in viitorul apropiat. Toyota mai detine actiuni si la Daihatsu.

De asemenea, in portofoliul Toyota se inscriu si actiunile de la producatorul de autocamioane Hino Motors.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri