Autoritatile federale de reglementare (FDIC) au inchis Corus Bank din Chicago si au vandut depozitele catre MB Financial Bank, acesta reprezentand cel de-al patrulea mare faliment bancar din acest an, anunta Reuters.
Falimentul Corus Bank, institutie controlata de mult timp de familia Glickman, si inchiderea a doua unitati bancare mai mici a ridicat numarul bancilor inchise in acest an la 92.

Cele 11 filiale ale Corus Bank vor fi redeschise sub umbrela MB Financial Bank. In plus, MB isi va asuma toate depozitele detinute de Corus Bank si active in valoare de 3 miliarde de dolari, restul de active in valoare de 4 mld. dolari urmand sa fie vandute ulterior prin plasament privat.

Potrivit FDIC, Corus avea la 30 iunie active in valoare de 7 mld. dolari si depozite de aproximativ 7 mld. dolari. Autoritatile federale au extins termenul limita pentru vanzarea restului de active pana la 22 septembrie, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Printre cei interesati de achizitionarea acestor active se numara Stephen Ross, proprietarul firmei Related Companies cu afaceri in domeniul imobiliar, alaturi de Lubert-Adler Partners, activi tot in industria imobiliara, fondul de investitii Lone Star Funds, Colony Capital LLC si Starwood Capital Group.

FDIC a declarat ca in urma inchiderii Corus Bank va trebui sa suporte costuri de aproximativ 1,7 mld. dolari pentru asigurarea depozitelor.

Cel mai mare faliment bancar din acest an a fost Colonial BancGroup, una din cele mai mari banci ipotecare din SUA, cu 346 filiale, active de circa 25 miliarde de dolari si depozite de 20 miliarde de dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri