G20 va deveni principalul forum economic mondial, a anuntat Casa Alba, in conditiile in care la Pittsburgh are loc un nou summit al acestui grup, relateaza AFP.
Liderii din G20, reuniti la Pittsburgh, au acceptat ca acest grup sa devina "forumul principal pentru cooperarea lor economica pe plan international", a spus Casa Alba.

Presedintia americana nu precizeaza ce soarta va avea G8, dar un oficial din G20 a asigurat ca aceasta decizie nu inseamna sfarsitul clubului celor opt state cele mai dezvoltate.

G20, format in 1999, reunea initial ministrii de finante si bancheri din cele mai importante 20 de economii ale planetei. Aceste tari reprezinta circa 90% din PIB-ul mondial. Criza financiara si economica a adus insa acest grup in prima linie, iar in mai putin de un an au avut loc trei summituri cu sefi de state si de guverne.

Primul a avut loc la Washington in noiembrie 2008, al doilea la Londra, in aprilie, iar al treilea are loc in prezent la Pittsburgh.

Aceasta institutionalizare a G20, in detrimentul G8, va permite, potrivit Casei Albe, garantarea prezentei "tarilor necesare construirii unei economii globale mai puternice si mai echilibrate, va permite reformarea sistemului financiar si ameliorarea vietii celor mai saraci".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri