Primele sase banci austriece isi vor putea mentine ratele de adecvare a capitalului de rang intai peste pragul de 6% pana la sfarsitul anului viitor in cazul unei recesiuni globale in forma de "W", potrivit testelor de stres derulate de banca centrala a Austriei, transmite Reuters.
Banca centrala a anuntat, in raportul semestrial de stabilitate financiara, ca raportul va fi cu mult peste medie pentru majoritatea bancilor mari, insa ca unele institutii de credit ar putea necesita capital suplimentar in acest scenariu, potrivit Mediafax.

Testul presupune o noua runda de contractie economica anul viitor, dupa o revenire usoara in 2009, si cresterea creditelor neperformante pentru bancile austriece in Europa emergenta la 16% din totalul soldului de credit.

Cele mai mari banci din Austria sunt Bank Austria, divizie a grupului italian UniCredit, Raiffeisen Zentralbank si Erste Group Bank.

Erste detine cea mai mare banca din Romania dupa active, BCR, iar Raiffeisen si UniCredit sunt prezente pe piata romaneasca prin subsidiare locale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri